Äntligen!

Redan när vi flyttade in i lägenheten som vi bor i nu längtade jag tills den dagen vi skulle flytta ut. Lagom negativt att tänka så, men det var verkligen en stor besvikelse att behöva lämna huset vi hyrde tidigare och dessutom precis innan Arvid skulle födas. Har saknat uteplats och hela huskänslan väldigt mycket! Nu äntligen har vi i alla fall hittat ett boende som verkligen passar oss! En superfräsch och ganska nybyggd lägenhet i markplan som har uteplats och liten gräsmatta. Dessutom ligger den i ett lugnt och barnvänligt område inte allför långt från stan. Tror det kommer vara perfekt för oss! Den som väntar på något gott som det så fint heter.. :)
 
 
 

Trots

Några andra som känner av tvåårstrotset och hur gör ni?? 
 
Ibland blir jag nästan galen på Arvid. Men jag tror på att man bör välja sina strider! Man kan inte tjata i en hel evighet eller förstora upp ALLT som man tycker är fel. En del saker väljer jag att blunda för (typ mindre trams vid matbordet). Jag vet av erfarenhet att det blir hundra gånger mer otrevligt och att halva dagen kan bli förstörd om man går in i en konflikt som egentligen kan avledas. Självklart säger jag till på skarpen och sätter gränser när han gör något alldeles galet (och vissa dagar känner jag mig som världens suraste mamma för att jag "bara" skällt hela dagen), men efter det tycker jag inte att man behöver tjafsa om denna grej i femton minuter bara för sakens skull. Det är liksom inte lönt att gå in i någon slags diskussion och maktkamp för han är fortfarande så pass liten att han inte kan förstå saker och ting fullt ut! Detta är en fas som de måste gå igenom och det går enligt mig inte att straffa bort denna egna, och för vissa barn, starka vilja! Man får bara försöka lära dem hantera den på bästa sätt och det tar ju tid! Nu låter jag kanske jättemesig? Men jag ser mig faktiskt som en av de som accepterar minst bland de som jag brukar umgås med och ouppfostrade ungar är något av det absolut värsta jag vet!
 
Min sambo tänker inte alls som jag angående trotset.. går inte in närmre på det men kan väl säga att han går på en betydligt hårdare linje än jag! :P Det är jobbigt när man inte är överens eller när den ena eller andra känner sig nedvärderad som förälder i uppfostran. Vill ju jobba som ett team och få stöd istället för att det blir en fråga om vem som har rätt eller fel!
 

Att tanka bilen vid två års ålder

Nu är vi tillbaka i Falkenberg efter en vecka i Hbg. Arvid tyckte nog det var ganska skönt att vara hemma igen :) han busade med pappa och lekte för fullt med sina leksaker. En av favoritsakerna är hans lastbils-bobbycar. Han körde runt på den och plötsligt hörde jag bara "tanka sin i bilen". Då hade han gått av och stod och låtsades tanka bilen, haha. Roliga unge :) sen visade Gustav att man kan låtsastanka med dammsugarslangen vilket var väldigt kul tydligen ;)

Om jag hade haft en flicka...

...så skulle det vara lite roligare att handla barnkläder!

Det blå setet här nedan är ju jättefint till en pojke, men oj vad mycket mer kul det finns till flickor. (Finns ju dock inget värre än H&M och deras Hello Kitty-kläder.. Och gärna ska det kombineras ihop med så mycket leopardmönstrat, paljetter och rosa att man (jag) bara spyr! Nej, tacka vet jag Zaras barnkläder. Skitsnygga! Och det är där bilderna är tagna.)

Helsingborg <3

Förlåt för frånvaron här på bloggen. Blir lätt så när det är SOMMAR! Denna veckan är jag och Arvid hos mormor och morfar i Helsingborg. Vi har badat, varit i Danmark, träffat kusiner, lekt i lekstuga och sandlåda, och massa mer :)

 

 

 

Håller tummarna

Åh, jag vill jag vill jag vill!! Håller tummarna så hårt jag bara kan och önskar att detta är för oss.

Messemess

När min telefon gör något ljud ifrån sig brukar det låta såhär:

Arvid (i lite olika varianter): Inge pappa? (ringer pappa?)
Jag: Nej, det var inte pappa.
Arvid: Messemess? (sms?)

Haha åh, dör lite av kärlek varenda gång han öppnar munnen och säger något kul, smart, eller påhittigt! Man vet verkligen inte vad denna oändliga kärlek är förrän man är mamma (eller pappa då). Det finns ingen i hela världen som jag nånsin kommer älska mer än denna lilla människa! Förutom Arvids kommande syskon möjligtvis :)

Att säga F-ordet

Idag när jag slog i foten:

Jag: AJ!
Arvid: Ajaj mamma.
Jag: Ja, mamma fick ajaj på foten.
Arvid (med supernöjd min): Fann!

Haha, hur lätt är det att hålla sig för skratt då tror ni?? Gustav är inte så glad på mig eftersom han är typ världens största anti-svär-motståndare. Ordet måste liksom ha kommit från min mun vid något tillfälle..

Några andra barn som också sagt något sånt här eller måste jag skämmas ensam? :P

Doktorn och budget-shopping

Idag har vi varit i Halmstad för att Arvid skulle till doktorn och ta bort en liten "grej" som han fått på huden. Alfons följde med som stöd ;) Han har fått en egen bilstol så nu åker han också säkert. Dock ej bakåtvänt, men hans huvud är ju inte så tungt så han fixar nog en krock bättre än oss andra tung-huven :P
 
När vi hade varit där åt vi och så fick mamman i familjen gå på en liten shoppingtur. Hade en solhatt från Polarn O. Pyret som jag lämnade tillbaka och även en rabattkupong vid köp för 300 kr så köpte två tröjor och ett par strumpor för drygt 200 kr. Toppen tyckte jag :) Sen stod de och delade ut en massa schampo som reklam så det fick vi två stycken. Och på Indiska använde jag "wrapp" så där handlade jag nästan gratis. Budgetshopping när den är som bäst! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smider planer

Sitter och tittar runt på tårtbloggar för att få lite inspiration till framtida födelsedagar ;) Så mycket fint det finns! Är mycket imponerad av DENNA tjejens tårtor till exempel. Jag själv är absolut ingen expert på tårtor eller bakning (även om jag tycker det är kul ibland) men ser man bild på något som någon annan redan har gjort så är det ju lite lättare att göra något liknande. Ska försöka göra en lagom avancerad Alfons Åberg-tårta till Arvid när han fyller år och så får vi väl se vad/om det blir något till Gustav också när han fyller 30 :)
 
 
 
 
 
 

Boktips

Måste tipsa om denna barnbok! Arvid tycker att den är jättebra :) han är ju väldigt intresserad av maskiner av olika slag och just nu är det framförallt "tättaminen" (tvättmaskinen alltså) som är spännande.

Det här med solskydd

Andra får gärna göra som de vill med SINA barn, men jag vill inte ha några "goda råd" utan att jag bett om det för jag vet redan hur jag vill förhålla mig kring sol och solskydd när det kommer till MINA barn.
 
Jag gillar inte när människor uttrycker att det är onödigt med uv-kläder. Det brukar låta "Förr var det minsann ingen som brände sig och då fanns varken solkräm eller såna där kläder" eller "Folk är så överdrivna nu för tiden. Det är bara bra för barn att vänja sig vid solen". Eller "Barn måste ju vara i solen för de behöver d-vitamin". Typ.
 
Då tycker jag såhär: Nähe, fast dels kände folk inte till riskerna (dvs hudcancer) i samma utsträckning som idag och dels så var ozonlagret i bättre skick än vad det är nu! Dessutom (tror jag) att folk inte och låg på stranden och pressade enbart mellan 11-15 utan byggde upp en sund bränna under längre tid istället. That´s why. Och varför vara emot något som underlättar? Det är väl bara bra att kunna dra på ungen en dräkt så att man slipper smörja trettioen gånger per dag för att vara säker på att det sitter kvar? Jag lovar att den varken är obekväm eller att barnet överhettas (som jag hört vissa som är emot dessa kläder säga :P)! 
 
Och nej, jag tycker inte att barn "behöver vänja sig vid solen". Man hinner få tillräckligt under sin livstid. Barn under ett år ska inte alls vara i solen (ej heller ha solkräm på sig pga kemikalierna som finns i många av dessa). Barn över ett år ska självklart också skyddas, ju yngre desto mer.
 
Däremot är jag helt med på att sol i sig inte är skadligt (tvärtom!), utan det är att bränna sig som inte är bra. Det är ju dock så lurigt med solen för man ser oftast inte förrän på kvällen om man har blivit röd/bränt sig eller inte och barn är känsligare än vuxna! Om man bränner sig som barn så ökar risken för cancer som vuxen otroligt mycket och vem vill ge det till den man älskar mest? Inte jag i alla fall. 
 
Nu låter det kanske som att Arvid aldrig får vara i solen eller att jag är jättenoga med att täcka hela hans kropp så fort solen skiner, men nej. Han har uv-dräkt, solhatt och solkräm på resten av kroppen om vi ska vara på stranden eller vara ute hela dagen i stark sol. Om vi är ute bara en liten stund har han oftast bara t-shirt och shorts (ej solkräm, ibland solhatt/solglasögon). Vid längre stunder har han solhatt och så smörjer jag med kräm på de kroppsdelar som "sticker ut". Svårare än så är det inte, för mig. Lagom försiktig mamma tycker jag nog att jag är!
 
Att han inte ska få i sig tillräckligt med d-vitamin oroar jag mig inte alls för, eftersom han äter d-droppar (och för att han är ute utan skydd när det inte finns risk att bränna sig). 
 
Hur tänker ni kring det här med solskydd? :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På språng

Arvid har fått ärva ett par sandaler som hans farmor sparat. Jättesöta och passar bra i storlek :) Tycker att denna "gammaldags" och vita typen av sandaler är så gullig.
 
 
 

Barnloppis

Idag träffade vi en av Arvids kompisar (inklusive mamman :P) på stan för fika och så fick barnen leka av sig lite. Skönt!

Vid halv fem lämnade jag Arvid hos hans farmor och så gick jag på barnloppis. Hittade lite, men tycker att vissa prissätter alldeles för högt (som vanligt där). En noppig och tvättblekt lindex-tröja för 30 kr eller en bok för 25 liksom.. Nej, tack. Jag vill också ha lite mer betalt för vissa plagg som jag säljer (typ märkeskläder i fint skick) men om jag vill tjäna max på dem så lägger jag ut dem på Tradera eller i speciella köp och säljgrupper på nätet, inte på loppis.

Det jag köpte var det bra pris på iaf och jag är nöjd förutom att jag ångrar att jag inte köpte ett knopp-pussel med siffror på till Arvid som jag stod och tittade på. När jag kom tillbaka var det borta såklart. Köpte bland annat en tvådelad pyjamas. Tycker det är perfekt att köpa såna på loppis för en 5:a eller 10:a och av någon anledning gillar jag när de känns sådär urtvättade och välanvända, haha. Är ju dock noga med att "sanera" allting innan det blir använt här hemma :P

Nu sitter jag här helt sluuut.. såna här grejer tar på krafterna!

 

 

 

 

Helikopterspan

Idag har Gustav varit ledig så vi åkte ner till stranden och där såg vi en helikopter på nära håll till killarnas stora glädje ;) Okej, jag tyckte också att det var lite kul! Först när Arvid fick syn på den sa han "Sesse!" (Alfons Åberg) och hoppades nog att det var han som var ute och flög, hehe. Han flyger ju en sån i någon av böckerna/filmerna.
 
 
 
 
 
 
 

Sömntutan

Jag brukar väcka Arvid efter ungefär en timme när han sover middag för att han ska kunna somna bra på kvällen sen, men oj vad seg han är vissa dagar :P Sur blir han om han inte får ligga och morna sig (och ibland somna om) också, haha. 
 
 
 
Han blev förresten 22 månader igår. Tänk, snart två år! Crazy..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doktorn

Häromdagen var Arvid hos doktorn för att visa en "grej" som han har fått på huden, men det kändes inte så lönt för de gjorde inget utan skulle skicka en remiss till hudmottagningen istället. Så hoppas vi får tid där snart. Väntrummet var i alla fall väldigt roligt tyckte Arvid ;) Han lekte först med en kassa-apparat men sen fick han syn på "Sesse Bäääge!" och skulle givetvis mysa med honom. Överlycklig såg han ut, sötungen! Efter doktorn lyxade vi med fika på stan :)
 
 
Idag är Arvid en gnällspik och lite förkyld så vi har mest suttit och myst och läst böcker hela morgonen. Får väl ta oss ut en runda och köpa något fredagsgott sen i alla fall. 
 
 
 
 

Alfonskalas

Arvid fyller ju år i början av september och eftersom jag älskar kalas så har jag redan börjat förbereda så smått :P Alfons-tema blir det såklart! Igår satt jag och pysslade ihop inbjudningskort som nästan är klara och så har jag köpt Alfons-grejer till dukningen. Det blir bara ett kalas för den närmaste familjen i år, men det betyder inte att förberedelserna är mindre roliga för mamman ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finmiddag

Arvid sov över hos sin farmor inatt så jag och Gustav satte oss nere vid havet och åt finfin middag, oxfilé med goda tillbehör. Älskar att sätta tänderna i en god köttbit!
 
 
 
Efter maten hade jag nog gått upp en fem kilo eller så :P
 
 
 
 
 

Alfons-prylar

Åh, har hittat fina bäddset och badlakan med "Sesse Bääge" :) Får nog bli ett köp till Arvids födelsedag! Om ni vet var de säljer fler Alfonsgrejer (och/eller kläder i Arvids storlek) får ni gärna säga till, men är inte så intresserad av böckerna eller mjukisfigurerna.
 
 
 
 
Från Åhlens.
 
 

Vår söndag

Idag har vi (jag) diskat och tvättat hela dagen lång. Gustav jobbade till sent igår så han har varit superseg och Arvid har mest bara njutit av att ha sin pappa hemma. På eftermiddagen tog vi en liten paus i slappandet och hemmafixet för att äta nere vid stranden. Äntligen har fish and chips-bussen kommit hit! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0