Loppi Blogbag- Ella´s Kitchen

Jag fick hem ännu en blogbag från Loppi i förra veckan och denna gången var temat Ella´s Kitchen som ju jag (och barnen) är ett stort fan av så det var verkligen toppen! Kul att testa dessa nyheter då Edvin alldeles snart börjar "snacksa" en massa han också. 
 
Puffits med smak av ost och tomat (majspuffar från 10 månader). Små smakrika "puffar"= inget kladd.
Puffits med smak av hallon och vanilj.
Miniskorpor med smak av mjölk och vanilj (från 8 månader). Fasta nog för små fingrar att hålla i men smälter ändå i små munnar.
Miniskorpor med smak av äpple och ingefära.
 
Ekologiskt såklart!
 
 
Jag och Arvid var såklart nyfikna så vi har provat miniskorporna med smak av äpple och ingefära samt ost- och tomatpuffits. Arvids spontana kommentar till skorporna var "hårda!" men de slank ner ändå så smaken tyckte han nog inte att det var något fel på ;) Jag kan väl erkänna att de kändes lite hårdare än vad jag trott (med tanke på att de är tänkta till barn från 8 mån), men det går nog bra ändå eftersom Edvin i början antagligen kommer suga på dem tills de smälter och inte bita. Bra storlek att hålla i och god smak!
 
"Puffitsen" hade mycket smak i sig och är nog toppen för små barnfingrar att öva finmotoriken med! Som majskrokar fast i form av små spröda bollar och med mycket mer smak skulle jag säga. Lite konstigt dock att skorporna är från åtta månader och puffitsen är från 10 månader? Hade nog trott tvärtom :)
 
Tusen tack till Loppi och Ella´s Kitchen för att vi får prova dessa nyheter! Jättekul :)
 
 

Midsommar

Det har varit en lugn och skön midsommar för vår del. Har haft lite familj på besök, ätit gott och njutit av ledigt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nedersta bilden är ifrån förra året. Lagom förtjust i kransen :P Då hade vi precis berättat för min mamma att Arvid skulle bli storebror. Tänk att han är här nu!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pride Falkenberg

Är som sagt lite seg med att uppdatera men förra veckan var det Pride Falkenberg. Det fanns massor att göra för hela familjen i stan och det var jättefint väder så där var vi en sväng. Ett bra syfte med det hela är det ju också. Såå mycket bättre än tex höst- och vårmarknaderna som brukar anordnas i stan (och som man ju helst egentligen missar)! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besvikelse

Vet att jag är såå dålig på att uppdatera här just nu. Tiden räcker inte riktigt till med två små huliganer ;) Kommer skriva lite när jag känner att det finns mer tid och ork över helt enkelt. Men nu känner jag att jag måste få skriva om en lite privat sak och inte bara lägga ut grejer om barnen.
 
Jag vill inte "outa" någon, men usch vad jag har känt mig ledsen och faktiskt riktigt besviken de senaste dagarna. Det är nästan den värsta känslan som finns, när det liksom kryper i kroppen för att man känner sig så himla, i detta fallet, bortvald! Det känns som att denna person genom att göra på ett visst sätt har sagt tack och hej för allt vi nånsin har haft och (vad jag trodde att vi trots allt) har (eller kanske rättare sagt nu; hade?) kvar. Enligt vissa kanske denna person gjort/gör rätt för att det inte är som det var "förr", men hur som helst så blev jag rätt och slätt skitledsen och hade det varit tvärtom så hade jag inte gjort detsamma. Tråkigt när det inte verkar vara någon "big deal" för personen ifråga heller, att det liksom verkar självklart att göra så.
 
Det är inte så att jag kommer sura över det, men jag trodde att det var annorlunda och förväntade mig annat! Och därför blev jag otroligt ledsen.
 
(Detta handlar inte om Gustav om någon nu tror det.)
 
 

Loppi blogbag Änglamark

Och så hann jag knappt få hem den förra blogbagen innan det var dags för en ny.. Inte mig emot för det är ju kul att prova nya grejer :) 
 
Denna gång var det en blogbag fylld av ekologiska varor från Coop/Änglamark. Toppen för mig då jag, som ni kanske vet vid detta laget, mer och mer har fått upp ögonen för ekologiska produkter! 
 
Fusilli pasta, ketchup, kakao, valnötter, rostad lök och mörk choklad 70% med smak av mint. Användbara saker alltså! Chokladen har jag såklart redan testat och den får tummen upp ;) 
 
 
Enligt informationen som medföljde så har Coop Sveriges största ekologiska sortiment och sänker varje vecka priset rejält på flera ekologiska varor. Målet är att 20 % av all mat de säljer ska vara ekologisk år 2020 (toppen tycker jag!). 
 
Coop vill att det politiskt sätt ska hända mer i frågan om ekomaten och att omställningen till ekologiskt jordbruk ska gå framåt. De har frågat alla riksdagspartier vad de vill göra för att stimulera ekologisk produktion och komsumtion i Sverige. Läs svaren på HÄR.
 
Ett ytterligare initiativ från Coop är Änglamarkspriset där de vill uppmuntra och belöna goda initiativ inom miljö och ekologi. Varje år har Änglamarkspriset olika inriktningar och 2014 är temat "Svenskt på tallriken". Nominera någon till detta pris! Vinnaren koras på Sollidenscenen, Skansen, den 31 augusti och belönas med hela 100 000 kr. Läs mer HÄR.
 
Ännu en gång tack till Loppi som låter mig prova dessa spännande produkter :)
 
 
 

Dagens sommarkille

Kolla vad han kan posa, min lilla sommarkille ;) Såå go!
 
Han har börjat få lite ersättning en eller ett par gånger per dag nu och det har inte varit några problem för honom att ta flaska (till skillnad från hur det var med Arvid) så det är bra. Förhoppningen är att han ska sova lite bättre på nätterna och att hans pinne till mamma inte ska gå ner alltför mycket i vikt av amningen!
 
 
 
Arvid har sedan några dagar haft kallingar och gått på pottan här hemma förresten. Han har nog kunnat det där ett tag känns det som, men vi har liksom inte orkat ta tag i det. Så bekvämt att bara ta på blöja utan att tänka ju! Några få små "olyckor" för att han glömt/varit ovan vid att inte ha blöja, men hela dagarna har det annars funkat superbra. Vår stora kille! Detta var ju ungefär lika lätt som att sluta med napp för honom, vad det verkar än så länge iaf :)
 
 
 
 
RSS 2.0