Loppi blogbag Änglamark

Och så hann jag knappt få hem den förra blogbagen innan det var dags för en ny.. Inte mig emot för det är ju kul att prova nya grejer :) 
 
Denna gång var det en blogbag fylld av ekologiska varor från Coop/Änglamark. Toppen för mig då jag, som ni kanske vet vid detta laget, mer och mer har fått upp ögonen för ekologiska produkter! 
 
Fusilli pasta, ketchup, kakao, valnötter, rostad lök och mörk choklad 70% med smak av mint. Användbara saker alltså! Chokladen har jag såklart redan testat och den får tummen upp ;) 
 
 
Enligt informationen som medföljde så har Coop Sveriges största ekologiska sortiment och sänker varje vecka priset rejält på flera ekologiska varor. Målet är att 20 % av all mat de säljer ska vara ekologisk år 2020 (toppen tycker jag!). 
 
Coop vill att det politiskt sätt ska hända mer i frågan om ekomaten och att omställningen till ekologiskt jordbruk ska gå framåt. De har frågat alla riksdagspartier vad de vill göra för att stimulera ekologisk produktion och komsumtion i Sverige. Läs svaren på HÄR.
 
Ett ytterligare initiativ från Coop är Änglamarkspriset där de vill uppmuntra och belöna goda initiativ inom miljö och ekologi. Varje år har Änglamarkspriset olika inriktningar och 2014 är temat "Svenskt på tallriken". Nominera någon till detta pris! Vinnaren koras på Sollidenscenen, Skansen, den 31 augusti och belönas med hela 100 000 kr. Läs mer HÄR.
 
Ännu en gång tack till Loppi som låter mig prova dessa spännande produkter :)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0