Happy lördag

För att bloggen inte helt ska mista sin glans får ni idag njuta av några bilder från min mormors 80- årskalas som jag kom över när jag hälsade på mamma och pappa nu sist. För er som inte vet det så är mormor samisk så jag har henne att tacka för både mina höga kindben och mjölkallergi. Jag ser det lite som att det ena väger upp det andra, haha.

Visst är vi förresten ett fint par, jag och älskling? :)
Ha nu en happy lördag kära vänner!

Hemma!

Efter en regnig (!!), kall och blåsig helg på Öland har vi nu äntligen landat här hemma. Det hade tydligen varit klart väder i fem veckor innan vi kom dit. Behöver jag nämna att jag är besviken? Nej.

Vi träffade i alla fall min bror med familj där när vi kom fram så det var ju trevligt och showen som Gustav mixade i fredags och lördags var SÅ JÄKLA BRA! :) Det är inte ofta jag verkligen tycker om en hel show så, men detta var verkligen över all förväntan. Det var med Partypatrullen, Galenskaparna (asbra!), Stefan Odelberg (askul!), Lasse Kronér, Lasse Brandeby och Ravelli (förstod inte riktigt hans medverkan dock).. Det var väl typ alla som var med tror jag. I fredags var vi med på efterfesten och där fick de som ville showa lite mer, haha. Ibland är jag nöjd med Gustavs val av jobb, även om det är MYCKET väntan mellan varven.

Vädret var som sagt något av det värsta vi har varit med om och grejerna blev blöta så det kändes tråkigt. Efter att de riggat ner i lördags natt (i fyra timmar..) så åkte vi hem för vi kände oss rätt färdiga med Öland. Tyvärr blev det inte så mycket mer än jobb denna gången, men det kommer kanske fler gånger. Vi åkte ut till Solliden i lördags eftermiddag, men vi åkte tillbaka igen för ingen av oss hade lust att gå ut i det vädret och man såg absolut inget från parkeringen. Inga loppisar blev det heller till min stora besvikelse. Vi såg hur många skyltar om det som helst, men det fanns väl varken tid eller riktig ork till det.

Eftersom jag bara hade sandaler med mig (det är ju för fan juli!) så var älskling snäll och köpte ett par gummistövlar till mig i lördags. Det var tur för pölarna som jag råkade gå i på kvällen sen var inte nådiga, hehe. Partypatrullen-Pär sponsrade mig med en reklamfleece som även den kändes som en Guds gåva i det läget :)

Jag fotade inget av showen tyvärr för vi satt så långt bak med båset och jag ville inte fota på efterfesten så ni får hålla till godo med lite tråkiga bilder istället.

Helsingboooooorg

Jag har varit på en liten weekend i Helsingborg. Jag och Gustav körde dit i fredagskväll och sedan åkte han hem på måndag morgon medan jag stannade måndag, tisdag också eftersom mamma har semester. I lördags var vi på grillfest i Landskrona och sedan på karnevalen. Jättekul var det som vanligt med det gänget (som bestod av min ena storebrorsa och några till)! I måndags var jag och mamma runt på loppis. Först var vi på pingstkyrkans loppis (rekommenderas!) typ vid väla, och sedan åkte vi till Höganäs och gick på loppan. Jag fyndade lite smått, men hade nog kunnat tänka mig en och annan billig möbel som jag såg också. Ingenting var dock så intressant att jag orkade planera hemtransport av grejerna så jag köpte bara saker som jag kunde bära själv på tåget till Falkenberg :)

Idag har jag bland annat träffat min fina Helena en snabbis och gått en sväng på stan. Som jag älskar Helsingborg! 

Känns som jag har hunnit med mycket i helgen.. träffat mina föräldrar, bägge brorsorna, brorsönerna, mormor, Helena och fler.. varit på flera loppisar, varit på väla, varit på fest och karneval, gått på stan, gått på sakletarjakt i mina föräldrars källare och mer. Sjukt vad man hinner mycket ibland och vissa gånger hinner man ingenting alls :)

I slutet av veckan drar vi till Öland där Gustav ska jobba med Partypartullen. Lägligt nog är min brorsa med familj där samtidigt så vi ska försöka kombinera jobb och semester lite. Ska bli jättekul. 

Passar på att tipsa om att man just nu kan vinna söta cupcakeformar från klarafärdiga hos Maddes Mumms :)
Krydda mera!

Idag har jag varit och hämtat ut ett paket med typ 15 olika kryddor från Santa Maria som jag tydligen hade vunnit i en tävling som jag hade glömt att jag varit med i. Förstapriset var en safariresa så det var ju lite synd att jag inte vann det, men jag tyckte att tröstpriset var väldigt bra det med =) Vad sägs till exempel om cacao & chili, lime & mint, chili explosion eller wasabi & sesame? Inte helt fel säger jag! Det fanns även en piri piri krydda till Gustav som gillar starkt. Det var väl för väl det. Så nu ska här kryddas! Problemet är väl bara att vi just nu har mer kryddor än mat här hemma, hehe.

Filmtips

Inte för att det är nåt "sitta inne-väder" precis men jag vill ändå tipsa om en film som är helt uuunderbar. The bucket list heter den och bästa Morgan Freeman och Jack Nicholson spelar i huvudrollerna. Om ni har svårt att välja hyrfilm så är denna verkligen att rekommendera för det är en film som jag tror både killar och tjejer, unga och äldre tycker om. Så se den (en regnig dag)!!

Byråfix

Gustav hade en ful furubyrå i sin gamla lägenhet som han hade tänkt slänga när vi flyttade ihop. Det satte jag stopp för då jag såg dess möjligheter! Tyvärr tog jag ingen "före" bild, men här kan ni se hur den ser ut efter att jag fixat till den med färg och knoppar. Och ja, den ska se sliten ut :)Min man är bäst ingen protest

Körberg var bra och på gott humör :) Gustav var duktig som alltid och jag är superstolt. Nu är det godnatt!

Finbesök

Jag är så dålig på att uppdatera här känner jag, men det blir lite som det blir. Igår var jag och Gustav en sväng till Göteborg där han hade lite jobbärenden. Jag fick titta på lite loppisar på vägen hem men fyndade inget. På kvällen var min äldsta storebror och hans yngsta vilding här på ett litet besök. De var ute och körde lastbil så det passade bra med en tur inom oss. Mys! Selma blev nog glad när de åkte efter att ha fått både smisk och tinnitus, hehe. Hon är ju inte så van vid barn, men det är bara bra att hon blir satt på plats lite då och då tycker vi =)
 
Ikväll kommer mamma hit för att följa med mig ner till vallarna och titta på Tommy Körberg. Gustav ska köra ljudet på scen så det är roligt. Hoppas att utljudet är okej också bara.

Det var allt för nu, gnu.

Visfestival

Igår var jag nere på visfestivalen där Gustav kör ljudet denna veckan. Jag hann precis till Cajsa-Stina Åkerströms sista låt. Vilken tur för "Av längtan till dig" är min favorit! Den brukar jag sitta hemma och lyssna på i smyg =) Den ska jag ha med när jag gifter mig.

Sen vet jag inte vem det var som sjöng, men efter det var det en jätterolig italienare som hette Eddie Oliva och efter honom sjöng Sofia Jannok. Henne tycker jag om. Vi samer måste hålla ihop ju =) Till sist var det Sara Löfgren och Staffan Hellstrand. De var sådär tyckte jag men hennes "Starkare" och hans "Lilla fågel blå" var bra i alla fall.

När grejerna var nere var det efterfest, men det var inte så kul. Det tradigaste som finns är dryga och ytliga folk, blä.
RSS 2.0