Tröttfis

 
Ibland somnar man såhär fint i soffan framåt eftermiddagen.. ;)

Tävla

Jag tävlar om Lego Duplo Zoo hos Svart eller Vitt. Gör det du med ;)
 

Hjälpredan

Arvid vill mer än gärna hjälpa till på sitt vis med hushållssysslorna här hemma. Är det inte att dammsuga eller stoppa ner leksakerna i burkar och lådor så är det sortering av tvätt. Som sagt, på hans vis ;))
 

Mugg

Årets farsdagspresent från Arvid. (Förutom att han lärde sig gå då!!) Pryder pappans skrivbord på jobbet.
 
 
 

När man har för mycket tid..

Ja, då kan man gilla en massa "barnsidor" på fejjan och tävla om grejer. Idag blev Arvid dagens "mam babe" och vann nappar, haha. Hoppas verkligen att vi får dagis snart så jag kan börja jobba :P
 

Min bästa julmorgon

Är så sugen på ett sånt här ljus, "Min bästa julmorgon" eller ett med doft av chai, men äsch jag vet inte. Borde spara pengar till ett par Hunter-stövlar eller nåt istället. Vi får se, nån liten julklapp måste man ju unna sig själv tycker jag ;)
 
 
 

På upptäktsfärd

Har nog glömt skriva att Arvid går riktigt nu! Innan har det ju bara varit några steg då och då, men på kusinens kalas förra söndagen så lossnade det rejält för honom! Plötsligt gick han bara runt där! Var väl många intressanta leksaker där som han ville ta sig fram till ;) Så nu går han runt här hemma om dagarna och plötsligt hör man inte honom på samma sätt som när han kröp.. ibland bara står han bakom en och så undrar man hur han kommit dit, hihi. Och så går han och öppnar skåp och luckor, sträcker sig upp på bord osv osv. Mååste verkligen ta tag i att barnsäkra mer nu. 
 
 
Självklart lockar apparater av alla de slag den lille teknikern ;) Är det inte dammsugaren så är det stavmixern (se men inte röra), hårtorken eller brödrosten! 
 
Nu börjar "Så mycket bättre"! 
 
 
 
 

Tofsar

Han har fått så himla mycket och långt hår nu, Arvid! Så jag var ju givetvis tvungen att sätta upp det i två tofsar häromdagen :) Vi vill gärna ha en flicka så småningom, som ni kanske märker.. hihi.
 

Disco

När vi var i Helsingborg nu senast passade vi på att åka till Väla. Jag fick presentkort där när jag fyllde år så köpte bland annat kläder och detta snygga lack. Tyckte att jag behöver lite glitter och glamour i mammavardagen ;) Från Gina Tricot av alla ställen och färgen heter disco.
 
 
 
 
 
 

Vinst

Jag har vunnit tredjepris i en tävling som bokaffären här i stan anordnade i samarbete med Norstedts för ett tag sedan! Inget dåligt pris får jag säga, hela fem böcker med barntema. Ska bli intressant och rolig läsning.
 
I huvudet på din bebis
Stora boken om sjuka barn 0-6 år
Sy egna fantasidjur
Kom in och ät
Allt du vill veta om barnets sömn men varit för trött för att fråga om
 
Bra början på helgen!! På söndag ska vi på kalas för min ena brorson och så är det ju Fars dag också. Får se vad jag och Arvid tänker ut för firande till pappan här i huset.. :)
 
 
 

Gustav

Igår hade båda mina killar namnsdag! Inte alla som har namnsdag två gånger om året minsann. Och i förrgår blev Arvid 14 månader. Min stora, lilla fina älskling! Han kan så mycket. Säger ungefär tjugo olika ord och förstår ju minst dubbelt så många. Han leker så fint med sina leksaker, trycker på knappar, öppnar saker, pillar i saker, bankar med sin leksakshammare och bläddrar i böcker. Och äter själv med sked! Vi får inte hjälpa till det minsta lilla. Han står själv utan att hålla i sig längre och längre stunder och ibland tar han några försiktiga steg. Älskar honom mer och mer för varje dag som går! Så himla fin och duktig och rolig.
 
 
 
 

Önskelista

Vet att Arvids mormor och andra släktingar läser här ibland så här kommer en lista på saler som Arvid kan tänkas vilja ha i julklapp. Jag och Gustav ska ge honom en leksaksspis, en "learning puppy" och ev ett garage från Fisher Price. 
 
Docka (som funkar för barn under tre år)
 
Fisher price småbilar 
 
Leksaksmat
 
Kastrullset
 
Köksredskap
 
Kläder, gärna enfärgade byxor (storlek 92)
 
Böcker 
 
Bäddset
 
Annat går såklart också bra. Här hemma är favoritsaken en bollbana (man bankar i bollar upptill och så kommer de ut nertill) och så sitter han ofta och stoppar saker i andra saker, bläddrar i sina böcker och kommenterar saker han känner igen.. Så allt liknande dessa saker är säkra kort ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla helgon

Ikväll sitter jag med tända ljus och skänker en extra tanke till "alla helgon". Framförallt till mormor och morfar, och till min goa snälla arbetskamrat som inte klarade av att leva. 
 
Jag kan inte säga att jag inte klarar av att leva utan dem, för det gör jag. Men det är något som saknas och jag VILL inte vara utan dem. Det känns ledsamt och tråkigt att vissa saker aldrig kommer upplevas igen och att jag aldrig mer kommer kunna dela saker med dessa människor. 
 
Det enda man kan göra är ju dock att försöka ta tillvara på den familj och de vänner som finns kvar. Det är de som betyder någonting här och NU. Min lilla Arvid till exempel. Att han finns och mår bra är det viktigaste av ALLT!
 
Ser ut genom mitt fönster
Där regnet gjort allting vått
Och jag hör en sång om kärlek någonstans
Gryningen lovar en ny dag
Bara en skugga av ensamhet finns kvar
Allting kan förändras, men man vill inte förstå
Livet skiftar under åren som går 
Vad är det jag önskar se?
Utanför står sanningen och ler
 
Uno Svenningsson 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0