Krakel & Spektakel familjemässa

Idag har vi varit på Krakel & Spektakel i Halmstad, en familjemässa kan man säga :) Vi blev välkomnade av en hel massa utklädda figurer som stod uppradade och vinkade och sen satte sig Arvid och Gustav för att pärla och pyssla hos någon utställare så då fick jag lite tid att kika runt i lugn och ro bland kläder och annat. De hade hårklippning för bara 100 kr som jag försökte få Gustav att nappa på, men det ville han absolut inte :P Sen tittade vi på racerbil, provsatt en limousin och tittade en liten stund på barnteater med Pettson och Findus. Arvid fick välja en ballong och jag fyndade Me&I-kläder snorbilligt :) En massa goodiebags fick vi med oss också. Vi gick förbi ett ställe där man kunde köpa barnvagnar och där hängde en skylt med en bild av vår snygga Crescent Classic Chroome, "bäst i test igen" stod det! Hurra! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trött

Blir toookig.. I tre nätter har Edvin nu vaknat kanske tjugo gånger istället för, som oftast tidigare, två, tre gånger. Gnällig om dagarna blir han ju också när han inte sover ordentligt. Och mamman pallar inte heller trycket :P En grinig bebis och en trotsig, superbusig tvååring är pest när man inte fått sova på natten. Såna här dagar vill jag helst bara vända ryggen åt alltihop och sova resten av dagen.
 
Det är svårt det där, att försöka njuta för att man vet att de är bebisar en så kort tid samtidigt som det enda man vill vissa dagar är att de ska bli större, mer självgående och "enklare" NU
 
 

Påsken i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långfredag

Helt slut, som typ alltid, men här är några bilder från dagen i alla fall :)
 
 
 
 
 
 
 

Loppi blogbag- Vårpepp

I veckan fick jag hem en Loppi blogbag och denna gång var temat "Vårpepp". Kan ju behövas, eller hur? :)
 
Den innehöll:
 
Mealbar från Naturdiet (blackberries), med mindre socker och mer protein. - Bra att ha i väskan när man far och flänger mellan hemmet och förskolan tex då jag är en sån som ibland (ofta) "glömmer bort" att äta..
 
Godis (Step by step) från Ekorrens ekologiska, sura fotavtryck. Med smaker från frukter och bär, inga konstgjorda färg- eller smakämnen och inga syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. -Bättre än vanligt godis tycker jag och eftersom vi har börjat ge Arvid lördagsgodis (nästan omöjligt att undanhålla detta för honom längre tyvärr) så kommer jag ge honom några bitar av detta någon gång och se om det går hem. 
 
Te plus Sockerbalans från Friggs, (chai/choklad)te berikat med krom som ska bibehålla kroppens normala blodsockernivåer samt gynnar en normal omsättning av proteiner, fett och kolhydrater. -Kan vara bra efter allt påskgodis misstänker jag..
 
Sun-kissed Bronzing Minerals från Sheer Cover. Ger naturlig lyster till ansikte och kropp. -Detta är den saken som jag är mest spänd på att prova. Jag har aldrig testat detta märke tidigare och lite färg behövs ju minst sagt i fejjan nu efter vintern.
 
Supermatkomplex från Supernature. Gräs, alger, frukter, grönsaker och örter i en blandning. Proteiner, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter i en burk burk, sammansatt för att passa i nordiskt klimat. Innehållet av jod och järnbidrar även till en normal energiomsättning. -Inget som jag känner mig jättesugen på att prova ärligt talat. Jag äter hellre sunt av "riktig" mat än stoppar i mig massa sånt här. Men jag ska öppna och kika i alla fall så får vi se sen om jag provar ;)
 
Bok "Vårkänslor" från Harlequin. -Har inte läst en hel bok sedan innan jag fick barn, men lite tantsnusk är väl aldrig fel, haha.
 
Vitalinea PRO från Danone. Ett naturligt proteinrikt mellanmål i portionsförpackning. Den består överst av en naturell yoghurtkvarg som både är mager och mättande, och i botten finns en god frukt- eller bärkompott. - Ska bli spännande att prova! Ska låta Arvid prova också så kanske man kan köpa det ibland när man ska iväg och inte vill köpa supersöt yoggi eller liknande.
 
 
Tusen tack till Loppi för möjligheten av prova dessa nyheter!
 
 
 
 
 

Pysselochtröttmåndag

Edvin sover dåligt på nätterna nu och då gör ju, som ni kanske förstår, även mamman det :P Känns som att varje gång jag håller på att somna lite djupare så vaknar han. Och en morgonpigg tvååring på det. Härligt kan ni tro! Man blir f-n fullständigt tokig när man inte får sova ordentligt.. Två stycken som kräver än det ena och än det andra hela dagarna (och nätterna då).. Det är inte roligt alla gånger. Tror jag dör om Gustav kommer hem imorgon (är iväg på jobb) och säger att HAN är trött! 
 
Jag älskar mina barn, men fy vad det är tufft ibland.
 
Bilderna säger väl emot allt det där jag just skrev, men lite pysslande och några få lugna stunder har vi i alla fall haft idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påskpyssel

Detta fina påskpynt gjorde mitt stora hjärta på dagis förra veckan. Väldigt stolt mamma! 
 
Och här har ni mammas lilla glad-hjärta :)
 
 
 
 

Dop-bilder del 2

Här kommer lite fler bilder från dopet..
 
Har ju inte skrivit så mycket om dopet men det blev i alla fall lyckat :) Huvudpersonen var inte så glad i kyrkan, men storebrorsan var med på noterna och hjälpte till att hälla upp vatten i dopfunten och satt fint för det mesta.. Det var två tjejer som sjöng (två andra barn döptes också) och när de sjungit färdigt sa arvid högt och tydligt "Nu är de färdiga!" så att alla skrattade, haha. Prästen var väldigt bra tyckte jag och skämtade lite och så emellanåt.
 
Arvid fick ingen fadder när han döptes så vi passade på att välja en nu i efterhand så då blev det min bror Kristian som fick den äran :) Och så fick Gustavs bror Viktor bli Edvins fadder. Väldigt bra förebilder bägge två :) Efteråt åt vi och fikade hemma hos oss. De som inte var sjuka eller bangade vill säga. Väldigt fina (och användbara) presenter fick vi (eller ja, Edvin då :P) och Arvid hjälpte gärna till att öppna ;)
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roligheter och bebisnytt

Många roliga konversationer blir det här hemma.. Dessa är några av de senaste :P
 
Gustav till mig: Har vi T-Å-R-T-A hemma?
Arvid: Tårta? Finns det tårta??
Jag: ... 
 
Jag: Vad heter pappa?
A: Gustav Uben (Ruben).
Jag: Vad heter mamma då?
A. Atilda Settersson!
 
A: Vi hade en så rolig utflykt idag.
Jag: Utflykt? Vart var vi då?
A: I Netto-affären och köpte lördagsgodis!
 
Den ungen alltså :P Babblar och babblar och babblar. Kul att lyssna på för det mesta men ibland kommer man på sig själv med att bara stänga av, haha.
 
Vet inte om jag har skrivit här om den gången när jag för ett tag sedan fortfarande låg i sängen tidigt på morgonen och plötsligt hörde ytterdörren stängas. Hittade då Arvid ute i skor och pyjamas och cykeln hade han med sig för att han skulle till pappas jobb.. Galna unge! 
 
Senaste nytt med den lille godingen är att han skrattade riktigt (inte bara "höh" som det har varit någon gång innan utan mer "ahaha" liksom :P) i förrgår. Finns väl knappt något bättre än när man får höra de där första mysiga skratten?? Och så har han börjat intressera sig lite för leksaker. Han tittar och kan slå till grejer och ibland kan han få tag i något, men det är ju inte så att han håller fast i saker någon längre stund precis. Men det kommer säkert snart det med. Tiden går ju såå fort att jag knappt hinner med!
 
 

Tävling i samarbete med Sleepo

Till och med imorgon kl 19 kan man vara med och tävla om den bästa, skönaste och viktigaste inrednings-grejen hos Att vara någons fru. Nämligen en "Safir" kontinentalsäng (Stjärnbädden) från Sleepo! Alternativt ett lyxigt set bestående av tre valfria kuddar samt två bäddset från Chhatwal & Jonsson.
 
Det skulle verkligen betyda MYCKET för mig (oss!) om jag vann sängen, för just nu har vi världens mest omysiga sovrum. När vi flyttade tyckte vi att den gamla sängen var så himla sunkig så vi slängde den på tippen och köpte en begagnad säng för bara några hundralappar som någon slags nödlösning i väntan på att få både mer pengar över och bättre tid till att prova ut någon annan.
 
Detta (fel)köp har dock gjort att Gustav inte längre sover i sovrummet utan i soffan, eftersom han tycker den är SÅ obekväm och hård. Han får ont helt enkelt. Jag själv klarar av att sova i den men jag känner ju att den inte är bra för kroppen och jag vaknar väldigt sällan utvilad hur mycket jag än sover. Man behöver framförallt en riktigt bra säng när man har en bebis som väcker en ofta har jag insett. De små stunderna då jag får en sammanhängande sömn vill jag sova så bra jag bara kan! Och det gör jag alltså inte som det är nu..
 
Vill byta ut detta..
 
 
Mot detta:
 
 
 
 
Då skulle det även vara väldigt mycket roligare att göra resten av sovrummet mysigt, speciellt eftersom jag då förhoppningsvis får tillbaka min man, haha!
 
Tävla HÄR du med :)

Dop-bilder

Det är svårt att få tid till bloggen med två små som jag för det mesta ensam har hand om, men slänger in några snabba bilder (av varierande kvalitet..) sedan Edvins dop den 22 mars i alla fall. Mer kommer senare :)
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0